Saikusta on se hyvä puoli, että ennättää tehdä jotakin rästijuttuja ;)). Hyvää ei ole se, että särkee joka kohtaa, mutta senkin kanssa on opittava elämään.

Eilen illalla vietimme sihteereiden "huovutus-iltaa"ja samalla nautimme  pikkujoulukahvit. Tarjoilu toimi nyyttäri-periaatteellaja tarjottavaa oli. Viisi muuta sihteeriä oli ihan aloittelijoita huovutuksen suhteen, joten aloitimme helpommasta päästä, eli neulahuovutuksesta. Ystävämme Eija oli kaikkein nihkein aloittamaan, ja lupautui jo kahvinkeittäjäksi, mutta kuinkas kävikään; häntä emme meinanneet millään saada lopettamaan, kun hän pääsi vauhtiin. Tässä joululahja vaihteemme hoitajalle, tosin on tarkoitus, että minä omepelen vielä koristeet nauhaan, jonka hän voi ripustaa vaikka oviaukkoon.

279463.jpg

Omia tuotoksia ovat juhlahuivi Zanzibaarista:

279460.jpg

Tein kaksi erillistä huivia, toisen kapeamman ja toisen hiukan leveämmän. I-cord:lla tein sellaiset lenkut kapeampaan huiviin, jonka läpi toisen huivin pään voi pujottaa. Tuskin tuosta selityksestä mitään selvää saa, mutta yritin kuitenkin. Ja yritän kuvailla myös miten ihanaa lankaa toi on. Se on unelman kevyttä, unelman pehmeää, ainoat hiukan karheammat kohdat ovat nuo kultalangat, mutta ei pahoja nekään.Siis täydellinen lanka tälläiseen neuleeseen.Ja vielä lähikuva:

279465.jpg

Toinen valmistunut huivi on fifi. Se on menossa lahjaksi. Ainut askarrutttava kysymys on, että kuinka minun ystävät alkaa täyttää 50 v??  Lähestyy ilmeisesti meikäläistäkin uhkaavasti ;)))

279459.jpg

Tähän on käytetty valkoista Nallea 150 g, joka tosin kävi väripadassa. Ja vinkkejä olen ottanut Angorinan opeista. Esittelen vielä joku kerta oman variaationi. Huivi on neulottu 3,5 puikoilla ja kokoa sille tuli 2m x 90cm. 

Huovutuksessa minullaon ollut hiukan vastoinkäymisiä tänä syksynä, mutat ihan helpolla en anna periksi. Ne pupujussikat onnistui ihan hyvin ja ne on jo viimeisteltykin. Nyt sitten vuorossa lapaset. Neuloin kahdet kaksinkertaisesta viron hahtuvasta. Puikkokokona 5,5.  Toisissa oli puikolla 10 silmukkaa, toisissa yhdeksän.

279458.jpg

Ja tässä toiset on pesun jälkeen:

279462.jpg

Ja ne on juuri sopivat !!! Ei menny usko tähänkään hommaan. Yritän somistella niitä vielä lopulliseen kuosiinsa tässä lähipäivinä, aikaa kun nyt on.